Elk land kent zijn eigen culinaire hoogstandjes. Spanje telt honderden
kleine gerechten, die gecombineerd gaan met de gezellige en
afwisselende levensstijlen. Bepaalde gerechten vormen een dagelijks
terugkerend ritueel bij de plaatselijke bevolking.
In Spanje
eet men in de middag warm rond een uur of twee. Dit is de hoofdmaaltijd
bij de spanjaarden, daarnaast eten ze ook nog eens 's avonds na tien
uur. In de tussentijd eten ze kleinere gerechten die doorgaans
beschouwd worden als gezonde snacks.
Het is bij spanjaarden zeer
geliefd om met een aantal vrienden of familieleden van het ene kleine
eethuisje naar het andere te trekken. Spanje kent een groot aantal
kleine eethuizen en barren, elke hiervan verschilt qua etenswaren. Wat
men aanbiedt hangt nauw samen in welke streek men zich bevindt en wat
de lokale specialiteiten zijn. Sommige zijn specifiek gericht op
visgerechten, andere op gegrild vlees, en weer andere op vegetarische
gerechten.
Hieronder volgt een korte lijst met de meest bekende
kleine gerechten om tussendoor te nuttigen. Deze gerechten zijn ook
nationale specialiteiten en behoren tot het standaard ritueel bij de
Spanjaarden. Voor meer informatie over de culinaire hoogstandjes binnen
Spanje kunt u vrij gebruik maken van onze zoekmachine.